Alles wat u moet weten over de prijzen van CCTV in de cloud

Een van de belangrijkste overwegingen bij het verplaatsen van CCTV naar de cloud is de prijs. Net als de bandbreedtevereisten en veiligheid, is de veronderstelling dat CCTV in de cloud duur is gewoon weer een veel voorkomende mythe. In feite is niet alleen cloudopslag zelf per sé duur, er zijn ook andere factoren die van invloed zijn op de kosten van CCTV in de cloud. Lees verder om meer te weten te komen over prijzen van CCTV in de cloud en hoe de totale kosten van eigendom van een beveiligingssysteem hiermee worden verlaagd.  

Totale eigendomskosten en kosten die u kunt vermijden door CCTV in de cloud in te zetten

Totale kosten van eigendom van beveiligingssysteem - Hoe de cloud de kosten verlaagt.Wanneer een bedrijf overweegt een beveiligingssysteem aan te schaffen, wordt er vaak gedacht dat de enige kosten de aanschaf van de apparatuur en de installatie ervan zijn. Beveiligingsprofessionals weten dat er veel meer bij komt kijken. De totale eigendomskosten van een beveiligingssysteem zijn veel hoger dan de initiële prijs. Naast de hardware- en installatiekosten omvat de totale kosten van eigendom ook andere operationele kosten, zoals de kosten voor de opslag van het beeldmateriaal, onderhoud, upgrades en ondersteuning. Interessant is dat de cloud kan helpen veel van die kosten te verminderen. 

 

 

 

De cloud kan aanloopkosten minimaliseren 

Om te beginnen betekent de overstap naar CCTV in de cloud dat de aanloopkosten van een bewakingssysteem lager zijn. Beveiligingssystemen in de cloud vereisen geen uitgebreide apparatuur op locatie (zoals complexe VMS-systemen en recorders), waardoor de installatie eenvoudiger is. Dit betekent minder arbeidstijd, wat betekent dat u minder lang ter plaatse hoeft te zijn en de klant niet zoveel uren in rekening hoeft te brengen. Bovendien kunt u met de cloud bepaalde hardware- en softwarecomponenten elimineren, zoals recorders of dure VMS-systemen. Dit alles bij elkaar maakt cloud niet alleen minder complex, maar ook goedkoper in aanschaf, installatie en onderhoud.

De cloud kan de opslagkosten verlagen

De videobewakingsindustrie groeit voortdurend en de vraag ernaar zal naar verwachting de komende 5 jaar explosief stijgen. Naarmate het aantal CCTV-camera’s toeneemt, neemt ook de hoeveelheid opgenomen videobeelden en de daarmee samenhangende gegevens toe. Dit alles leidt tot hogere opslagkosten. Organisaties die hun CCTV-beelden lokaal opslaan , betalen bijvoorbeeld gemiddeld zo’n 350.000 dollar om jaarlijks slechts 100 terabyte aan gegevens op te slaan. En dat is waar cloud uitkomst biedt.  Het opslaan van CCTV-beelden in de cloud kan enorme kostenbesparingen opleveren. Om te beginnen is cloudopslag op zich, in tegenstelling tot wat veel wordt verondersteld, niet duur. Het grootste deel van de kosten bestaat eigenlijk uit het verzenden van videobeelden naar de cloud en niet uit de tijd dat de video wordt opgeslagen. Prijzen voor CCTV in de cloud stijgen niet exponentieel. Videobeelden 60 dagen opslaan kost bijvoorbeeld niet twee keer zoveel als 30 dagen.  Bovendien zijn cloudoplossingen flexibeler dan traditionele beveiligingssystemen. Ze zijn zo ontworpen dat schaling mogelijk is, zowel naar boven als naar beneden, wat de kosten helpt beheersen. Afhankelijk van de behoeften kunnen cloudopslagabonnementen gemakkelijk worden aangepast met een upgrade of downgrade. In de cloud kunt u ook bepalen welke videobeelden u opslaat. Terwijl de meeste cloudproviders continue 24/7 opnameopties hebben, kunt u met bewegingsdetectiesoftware in de cloud de videobeelden alleen opslaan wanneer beweging op de camera wordt gedetecteerd. Kortom, cloudopslag betekent dat u betaalt voor wat u gebruikt, waardoor u uiteindelijk geld bespaart.

De cloud en de invloed ervan op andere operationele kosten

Cloudvideobewaking heeft ook invloed op de operationele kosten. Als u een traditioneel systeem gebruikt, kunt u alleen van software-upgrades profiteren door de hardware bij te werken of te vervangen. Updates veroorzaken hoogstwaarschijnlijk uitvaltijd, terwijl de aanschaf van nieuwe hardware uiteraard extra kosten met zich meebrengt. Bovendien kan het onderhoud van een traditioneel beveiligingssysteem duur zijn. Met cloudsystemen daarentegen beheren cloudproviders alle upgrades of onderhoud op afstand en zonder vervanging van hardware.  Ten slotte bieden veel cloudproviders ondersteuning, dus als er iets misgaat, zal de cloudprovider het afhandelen. Bovendien voeren sommige cloudproviders, zoals Videoloft, ook voortdurend systeemstatuscontroles uit en zullen zij u waarschuwen als de camera’s van uw klanten om welke reden dan ook uitvallen. Dit betekent dat u op de hoogte zult zijn van het probleem voordat uw klanten het zelfs maar merken. Dit helpt niet alleen om de uitvaltijd te verminderen, maar verhoogt uiteindelijk ook de algemene veiligheid. 

Prijzen van abonnementen voor CCTV in de cloud:

Kortom, de cloud kan u en uw klanten geld besparen, soms zelfs tot 45% in vergelijking met een traditioneel systeem (om nog maar te zwijgen van alle andere voordelen!). Naast deze besparingen voor uw klanten, biedt de cloud een kans om terugkerende omzet te genereren. Videoloft biedt cloudabonnementen aan hun partners aan tegen handelsprijzen, zodat u marge kunt toevoegen voordat u de klant factureert. Videoloft kan ook de facturering aan de eindklant voor u verzorgen en uw commissie rechtstreeks op uw bankrekening storten. Handelsprijzen zijn toegankelijk voor geregistreerde Videoloft-partners, dus als u meer wilt weten, kunt u gratis deelnemen aan het Videoloft-partnerprogramma. Als u zich als partner registreert, krijgt u ook toegang tot ons gratis eBook over cloudmythen.

Videoloft Favicon

Get started with Videoloft

Do you want simple, secure & affordable cloud video surveillance?

Based across North America and the UK, the Videoloft team are experts in securely storing video in the cloud.
Videoloft Favicon

Get started with Videoloft

Do you want simple, secure & affordable cloud video surveillance?