Alles wat u moet weten over VSaaS

VSaaS: Video Software as a Service (videosoftware als een service)   VSaaS is een term voor Video Surveillance as a Service (videobewaking als een service) die vaak via de cloud wordt geleverd. De provider slaat de videobeelden van de klant op in de cloud, in plaats van op recorders op locatie, zoals bij traditionele CCTV-systemen. Dankzij deze cloudhosting kan de klant zijn videobeelden op afstand via het internet bekijken en beheren. Het kan nuttig zijn VSaaS te vergelijken met de meer algemeen bekende term Software as a Service (SaaS – software als een service). SaaS is wanneer de service/het product van een onderneming de software is die zij aanbiedt. Deze software wordt vaak via de cloud aan de klant geleverd. Enkele SaaS voorbeelden die u waarschijnlijk wel kent zijn Google’s G Suite, Slack, Dropbox en Microsoft Office 365. VSaaS werkt op een vergelijkbare manier, maar het product is videobewaking. Klanten betalen voor VSaaS vaak op dezelfde manier als voor SaaS via een maand- of jaarabonnement. VSaaS wordt ook steeds populairder vanwege de eenvoud, de kostenbesparing, de services met toegevoegde waarde en het flexibele en schaalbare karakter. In deze blogbijdrage worden de voordelen van VSaaS voor de eindgebruiker en de beveiligingsprofessional uiteengezet. 

Voordelen voor de eindgebruiker

VSaaS wordt snel overgenomen in de industrie, omdat het diverse voordelen biedt ten opzichte van traditionele lokale DVR/NVR-opslag van videobeelden. Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste voordelen.   Flexibel en schaalbaar: Eenvoudige installatie via de cloud en abonnementen betekent dat het kan worden aangepast aan veranderende eisen van de klant: 

  • Gemakkelijk verhogen of verlagen van het aantal camera’s en de duur van video-opslag in de cloud 
  • Compatibel met de meeste oude en nieuwe systemen

Ontgrendelt geavanceerde functies: VSaaS kan toegang bieden tot functies die anders niet beschikbaar zijn voor traditionele CCTV-systemen of waarvoor gewoonlijk dure hardware of VMS-licenties nodig zijn. Dit zijn slechts enkele van de functies van Videoloft: 

  • Opnemen tot 4K-resolutie, rechtstreeks in de cloud of in combinatie met een lokale recorder.
  • Live statuscontrole; gemakkelijk op afstand een diagnose stellen en problemen oplossen
  • Analyse: objectdetectie, slim zoeken en slimme waarschuwingen
  • Toegangsrechten voor meerdere gebruikers
  • Gemakkelijk weergeven op afstand. De meeste providers bieden weergaveopties aan via app en web
  • Krijg toegang tot video van meerdere locaties op een centrale plek en geef anderen ook toegang 
  • Voortdurende verbetering: nieuwe functies via software-updates maken systemen veiliger en toekomstbestendiger

Kostenbesparend: De beste reden om VSaaS te gebruiken, is de mogelijke kostenbesparing. Hoe?

  • Betaal voor wat u gebruikt en pas uw abonnement aan uw voorkeuren aan
  • Eenvoudige installatie, dus lagere arbeidskosten
  • Bespaar op de kosten van lokale recorders die niet nodig zijn bij gebruik van het Videoloft-platform
  • U hoeft zich geen zorgen te maken over de onderhouds- of upgradekosten van een NVR/DVR

Meer informatie over specifieke voordelen van Videoloft en prijzen voor cctv in de cloud. 

Voordelen voor beveiligingsprofessionals  

De voordelen van VSaaS houden niet op bij de eindgebruiker. VSaaS kan ook zeer nuttig zijn voor beveiligingsprofessionals. Vooral omdat het onderstaande daarmee mogelijk is. Installatie op afstand: Met Videoloft, op voorwaarde dat het CCTV-systeem zich op hetzelfde netwerk bevindt als de Videoloft-cloudadapter, kunt u het op afstand installeren. Zo bespaart u tijd en geld en kunt u zelfs met Covid-19-beperkingen klanten blijven werven. Eenvoudige probleemdiagnose: Aangezien het camerabeheer via de cloud verloopt, kunt u op afstand toegang krijgen tot problemen en deze vaststellen en uw klanten ondersteunen.  Terugkerende maandelijkse inkomsten (RMR): Misschien wel het grootste voordeel voor de beveiligingsprofessional van het distribueren van VSaaS is dat het terugkerende maandelijkse inkomsten aan zijn bedrijf toevoegt. Hieronder vindt u meer informatie over maandelijks terugkerende inkomsten. 

Beveiligingsprofessionals kunnen maandelijks terugkerende inkomsten verdienen met VSaaS

De verkoop van VSaaS zou een topprioriteit moeten zijn voor beveiligingsprofessionals, omdat het een goede manier is om maandelijks terugkerende inkomsten te verdienen. In eenvoudige bewoordingen betekent maandelijkse terugkerende inkomsten dat u elke maand omzet genereert zo lang de klant de service blijft afnemen. Bovendien groeien deze inkomsten exponentieel naarmate u nieuwe klanten toevoegt aan uw bestaande klantenbestand. Het is niet meer van deze tijd om alleen geld te verdienen aan de klant op het moment van installatie. Als u cloud toevoegt aan uw bedrijfsmodel zal u aan elke klant blijven verdienen! Als u een voorbeeld wilt lezen van hoe dit werkt, lees dan een casestudy over hoe een beveiligingsbedrijf Videoloft gebruikt om maandelijks terugkerende inkomsten te genereren VSaaS RMR-model Hoe u deze terugkerende betalingen beheert, hangt af van de door u gekozen VSaaS-provider. Met Videoloft kunt u bijvoorbeeld kiezen hoe u de betalingen beheert. U kunt uw eigen betalingen beheren. Videoloft factureert u voor de handelsprijzen en u factureert uw klanten. Videoloft kan ook de betalingen voor u beheren door uw eindklanten rechtstreeks te factureren en u commissie uit te betalen na elke betaling. Videoloft biedt zeer concurrerende handelsprijzen aan, wat voldoende ruimte laat voor uw eigen marge en u in staat stelt te concurreren. Lees meer informatie over hoe u een Videoloft-partner kunt worden of lees de casestudy’s van Videoloft.

Overzicht van VSaaS

We hopen hiermee de meest dringende vragen die u over VSaaS kunt hebben, hebben beantwoord! En dat we hebben aangetoond dat VSaaS aanzienlijke voordelen heeft voor zowel u als uw klant. Vooral hoe VSaaS uw klant in staat stelt nieuwe functies te gebruiken zonder voor nieuwe camera’s te betalen, gemakkelijk naar boven of beneden te schalen en hoe het hem geld kan besparen. En ook hoe de installateur voordeel kan behalen door installaties op afstand uit te voeren, eenvoudig problemen vast te stellen en maandelijks terugkerende inkomsten te genereren.

Wat is de volgende stap?

Lees meer over de andere kenmerken en voordelen van Videoloft.

Bent u een beveiligingsprofessional die de cloud wil toevoegen aan de beveiligingssystemen van uw klanten? Meer informatie over ons gratis partnerprogramma voor beveiligingsinstallateurs, integratoren en dealers.

Bent u geïnteresseerd in Videoloft voor uw bedrijf? Zoek niet verder. Videoloft biedt u veilige externe video-opslag, een gecentraliseerd weergaveplatform op afstand en nog veel meer.
Videoloft Favicon

Get started with Videoloft

Do you want simple, secure & affordable cloud video surveillance?

Based across North America and the UK, the Videoloft team are experts in securely storing video in the cloud.
Videoloft Favicon

Get started with Videoloft

Do you want simple, secure & affordable cloud video surveillance?