Belangrijkste voordelen en functies van CCTV voor scholen en universiteiten

  Onderwijsgebouwen hebben één ding gemeen. Of het nu een kleuterschool, basisschool, hogeschool of universiteitscampus is, ze zouden allemaal CCTV  moeten hebben om hun faciliteiten, apparatuur, personeel en studenten te beschermen.   Waarom is CCTV in de cloud voor scholen zo belangrijk? (Klik op de onderstaande koppelingen om naar de inhoud te gaan die u wilt lezen):   Wat zijn de risico’s voor personeel, studenten en eigendommen? Wat zijn de voordelen van CCTV in de cloud voor scholen en universiteiten Welke functies maken een A+ videobewakingssysteem voor een campus?  Wat zijn de vervolgstappen om ervoor te zorgen dat u een dergelijk systeem krijgt of verkoopt?   Zie de antwoorden hieronder…

Met welke veiligheidsrisico’s worden school- en universiteitscampussen geconfronteerd?

Is er echt behoefte aan bewakingscamera’s in kleuterscholen/scholen/universiteiten? Het antwoord is ja, de meeste vereisen waarschijnlijk beveiligingscamera’s Maar wat is de reden en wat zijn de veiligheidsrisico’s? Helaas lopen studenten, personeel en het gebouwen/de eigendommen op veel verschillende manieren risico   Het Amerikaanse Ministerie van Onderwijs vermeldt ongeveer 30.000 criminele incidenten die jaarlijks plaatsvinden in het middelbare onderwijs Bovendien heeft de Britse regering een uitgebreide lijst opgesteld van mogelijke veiligheidsrisico’s waarmee scholen en hogescholen worden geconfronteerd en de volgende locaties aangewezen die voor CCTV in aanmerking komen: ingangen, IT-afdelingen, kantoren, locaties met weinig bewaking door personeel en circulatiezones, zowel binnen als buiten.   Eind 2020 schatte Campus Security dat 9 van de 10 campussen al over videobewakingsoplossingen beschikten. Interessant is dat ongeveer 30% daarvan reeds een beveiligingssysteem in de cloud is.   Wat zijn de voordelen van CCTV in de cloud voor een school of universiteit?

Voordelen van CCTV in de cloud voor scholen en universiteiten

 

1. Diefstal van campuseigendommen tegengaan

Scholen/hogescholen en universiteiten zijn een frequent doelwit van diefstal aangezien zij over het algemeen waardevolle goederen in huis hebben, zoals computers, laboratoriumapparatuur, fitnessapparaten en schoolvoertuigen.

CCTV kan helpen om potentiële dieven af te schrikken van pogingen om spullen te stelen en zo onderwijsfaciliteiten te beschermen.

 

2. Diefstal van eigendommen van zowel personeel als studenten tegengaan

Ook eigendommen van personeel en studenten zijn een doelwit voor criminelen. Dure bezittingen, zoals mobiele telefoons, computers en fietsen, zijn bijzonder kwetsbaar. 

CCTV kan criminelen ervan weerhouden zulke voorwerpen te stelen.

 

3. Andere criminele activiteiten op de campus tegengaan

Andere criminele activiteiten op en rond de campus tegengaan, zoals vandalisme en geweld.

 

4. Wangedrag tegengaan dat tegen het schoolbeleid ingaat

Wanneer bewakingscamera’s goed zichtbaar zijn, kan niet alleen crimineel gedrag, maar ook wangedrag dat tegen het schoolbeleid ingaat, worden ontmoedigd.

Bewakingsbeelden van beveiligingscamera’s in de gangen en klaslokalen kunnen ervoor te zorgen dat de schoolregels worden nageleefd. 

 

5. Het personeel realtime waarschuwen over incidenten die in het gebouw plaatsvinden

Onvermijdelijk zullen sommige incidenten niet worden afgeschrikt. In dat geval kan een CCTV-systeem dat het personeel waarschuwt voor mogelijke aanhoudende incidenten van cruciaal belang zijn om zo snel mogelijk hulp te krijgen.  

 

6. Bewijs van crimineel gedrag dat heeft plaatsgevonden

Als er sprake is van criminele activiteiten, kunnen videobeelden helpen om het incident op te lossen. Beveiligingsbeelden kunnen van cruciaal belang zijn voor de identificatie van de dader(s) en daarmee voor de afwikkeling van het incident. 

 

7. Incidenten tussen studenten oplossen

Veel onaangename incidenten tussen studenten in onderwijsinstellingen, zoals pesten, blijven onopgelost omdat het meestal het woord van de één tegen dat van de ander is. 

Als een incident plaatsvindt op het schoolterrein, kunnen CCTV-beelden van de gebeurtenis nuttig zijn bij het oplossen van het incident.

 

8. Helpt indringers buiten te houden

Scholen kunnen een doelwit zijn voor mensen die zowel studenten als docenten kwaad willen doen. CCTV kan helpen om degenen die toegang hebben tot het pand te controleren en degenen die er niet horen te zijn, buiten te houden. 

 

10. Kwetsbare studenten

CCTV kan ook helpen om de veiligheid van kwetsbare leerlingen te garanderen. Het doel van de bewaking is om er zeker van te zijn dat de studenten veilig zijn en dat ze de juiste zorg krijgen. In sommige staten is het zelfs wettelijk verplicht

 

11. Ouders en studenten geruststellen

Een videobewakingssysteem kan het personeel, de ouders en de studenten gemoedsrust geven.

Zij weten dat wangedrag waarschijnlijk zal worden afgeschrikt en dat, indien zich toch een incident voordoet, de bewakingscamera’s zullen bijdragen aan een snelle reactie en uiteindelijk aan een oplossing.   

 

12. Voldoen aan wettelijke eisen

Dit is afhankelijk van het land waar u zich bevindt, maar in sommige regio’s kan het wettelijk verplicht zijn om in dergelijke gebouwen CCTV-camera’s te hebben. 

 

13. Toezicht op de handhaving van de Covid-voorschriften

Dit is een nieuw, maar belangrijk probleem dat met CCTV kan worden opgelost. Volgens de huidige richtlijnen moeten mensen 1,5 meter afstand van elkaar houden en mondkapjes dragen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Het is van belang dat er toezicht kan worden gehouden op de menigte en het dragen van mondkapjes. CCTV maakt dit mogelijk en houdt scherp toezicht voor het personeel in het pand.

 

Welke kenmerken heeft de ideale videobewakingsoplossing voor een campus? 

 

  • Mogelijkheid om camera’s centraal te bewaken en beelden op afstand te bekijken

De meeste school- en universiteitscampussen zijn zo groot dat ze niet gemakkelijk door één of enkele personen kunnen worden bewaakt. Zelfs niet als de docenten ‘ogen in hun achterhoofd’ hebben. 

Daarom is een CCTV-platform dat de mogelijkheid biedt om de beelden van alle beveiligingscamera’s zowel binnen als buiten het gebouw te bekijken, zeer nuttig. 

Videoloft is een CCTV-platform in de cloud waarmee u live feeds en opgenomen videobeelden kunt bekijken vanaf elke locatie met de mobiele app of webbrowser van Videoloft.

 

  • Mogelijkheid om te kiezen wanneer moet worden opgenomen en gewaarschuwd 

Zonder waarschuwingen is het ook lastig te weten wanneer zich belangrijke incidenten voordoen.

Daarom kan een cloudoplossing zoals Videoloft, die waarschuwt wanneer er bewegingsactiviteit plaatsvindt door middel van pushmeldingen/e-mails, zeer nuttig zijn. 

Sommige systemen kunnen echter voortdurend alarm slaan, hoewel bepaalde tijden/gebieden waarschijnlijk gevuld zijn met onbelangrijke activiteiten.

De beveiligingscamera’s bij de ingang van de school slaan bijvoorbeeld alarm om 8:55 uur. Om deze reden is planning cruciaal. Met Videoloft kunt u plannen wanneer camera’s opnemen en waarschuwingen worden ontvangen

 

waarschuwing videobewaking in de cloud

 

  • Tijd besparen door snel beeldmateriaal te vinden 

Planning kan het aantal irrelevante opnamen aanzienlijk verminderen, maar met objectdetectie van Videoloft kan nog meer tijd worden bespaard. Het stelt de gebruiker in staat om snel te zoeken naar relevante clips. 

 

  • Gemakkelijk en snel gebruikers toevoegen en beeldmateriaal delen 

Het is ook van groot belang om een systeem te hebben zoals Videoloft waarmee de hoofdgebruiker snel toegangsrechten kan wijzigen, zodat hij andere mensen kan toestaan de beelden te bekijken. 

Het moet ook andere gebruikers toegang geven tot de beelden, zodat videobewijs snel kan worden gedownload en met de juiste ontvangers kan worden gedeeld.

 

  • Veilig back-ups maken van beeldmateriaal op een externe locatie

Het risico op verlies van belangrijke beelden beperken door ongelukken of vandalisme die schade veroorzaken (brand/overstroming, enz.) aan lokale recorders, door beelden op te slaan met Videoloft; ofwel rechtstreeks in de cloud of naast de lokale recorder. 

Er is geen port-forwarding nodig, wat een veiligheidslek omzeilt dat vaak wordt aangetroffen bij lokale opnameapparatuur. 

 

  • Schaalbaar: een systeem dat gemakkelijk, snel en goedkoop kan worden op- en afgeschaald 

Scholen hebben een systeem nodig dat ze gemakkelijk kunnen aanpassen aan hun veranderende behoeften. 

Met recorders moet de gebruiker voorspellen hoeveel opslagruimte hij nodig zal hebben en dienovereenkomstig lokale opslagapparatuur aanschaffen tegen één hoge kostprijs vooraf. Wanneer lokale recorders hun capaciteit bereiken, overschrijven ze vaak zonder dat de gebruiker wordt gewaarschuwd.

Een groot voordeel van een cloudoplossing is dat opslagabonnementen kunnen worden gewijzigd, zodat de gebruiker betaalt voor wat hij nodig heeft. Op die manier hoeven zij niet te voorspellen hoeveel opslagcapaciteit nodig is en verspillen ze geen budget aan onnodige kosten. 

Sommige videobewakingssystemen in de cloud, zoals Videoloft, maken het mogelijk dat bijna elke IP-camera via ONVIF verbinding kan maken met de cloud.

 

  • Betaalbaar zonder verborgen kosten

Een ander belangrijk punt voor beveiligingssystemen in scholen is dat ze binnen het budget moeten passen, maar tegelijkertijd geen concessies mogen doen op het gebied van kwaliteit.

Hoewel het niet algemeen bekend is, kunnen videobewakingsoplossingen in de cloud goedkoper zijn dan de meer traditionele lokale opslag.

De reden is dat lokale opslag vaak gepaard gaat met verborgen kosten zoals onderhoud en reparaties.

De cloudoplossing van Videoloft is ook compatibel met een groot aantal camera’s, wat betekent dat de eindgebruiker geen specifieke camera’s hoeft aan te schaffen, maar kan kiezen uit een breed aanbod.

Bovendien biedt Videoloft scherpe tarieven.

 

  • Een die eenvoudig in gebruik is en gemakkelijk door schooltechnici te onderhouden is 

Het is van groot belang dat het systeem gemakkelijk te gebruiken is en weinig onderhoud vergt, zodat het niet te veel tijd van de schooltechnici in beslag neemt. 

Lokale recorders kunnen een gedoe zijn, omdat ze voortdurend onderhoud en soms reparaties nodig hebben. 

Videobewaking in de cloud is in dit geval een betere optie omdat updates vaak automatisch gebeuren en met Videoloft ontvangt uw beveiligingsprofessional live systeemstatuscontroles om problemen op afstand vast te stellen.

 

Wat zijn de vervolgstappen? CCTV in de cloud krijgen voor scholen en universiteiten? 

Een A+ CCTV-oplossing voor scholen en universiteiten is waarschijnlijk een videobewakingssysteem in de cloud. Videoloft is zeer kosteneffectief en eenvoudig te gebruiken en daarom is het de perfecte videobewakingsoplossing voor scholen, universiteiten en andere onderwijsinstellingen.  Als u hoofd beveiliging bent voor een kleuterschool, school, hogeschool of universiteit en op zoek ben naar CCTV in de cloud, wat is dan uw volgende stap? Ga naar de onderwijspagina van Videoloft voor meer informatie of kies uw cloudabonnement en maak uw account aan via aan de slag.

Bent u een beveiligingsprofessional die de cloud wil toevoegen aan de beveiligingssystemen van uw klanten? Meer informatie over ons gratis partnerprogramma voor beveiligingsinstallateurs, integratoren en dealers.

Videoloft Favicon

Get started with Videoloft

Do you want simple, secure & affordable cloud video surveillance?

Based across North America and the UK, the Videoloft team are experts in securely storing video in the cloud.
Videoloft Favicon

Get started with Videoloft

Do you want simple, secure & affordable cloud video surveillance?