Een back-up van een recorder (NVR/DVR) naar de cloud maken

Als u wilt weten hoe u een back-up van een recorder (NVR/DVR) naar de cloud kunt maken, bent u hier aan het juiste adres!  Laten we beginnen met u geruststellen dat het configureren van cloudopslag voor recorders (NVR/DVR) niet ingewikkeld is, in tegenstelling tot wat doorgaans wordt gedacht. Toch vinden velen de configuratie van cloud voor NVR/DVR’s nog verwarrend. Als u nog niet vertrouwd bent met CCTV in de cloud, vraagt u zich misschien af hoe u een back-up van een recorder (NVR/DVR) naar de cloud maakt.  Het opzetten van back-up in de cloud voor recorders is simpel. De configuratie kan in een paar minuten worden uitgevoerd via de Videoloft-app, dus lees verder om te weten te komen hoe het moet.  

Controlelijst voor installatie van cloudopslag voor recorder

Een back-up van een recorder (NVR/DVR) naar de cloud maken. Laten we eerst kort bespreken hoe dit werkt.  U kunt op zoek gaan naar een alles-in-één provider die recorders levert met ingebouwde cloudopslag.  Dat lijkt aantrekkelijk en eenvoudiger, maar het betekent ook dat u aan die provider gebonden bent. Aan de andere kant kunt u, in plaats van een nieuwe recorder te kopen, de cloud toevoegen aan oudere systemen van toonaangevende merken zoals Hikvision, Dahua of Uniview, en een klein overbruggingsapparaat (cloudadapter) gebruiken om een back-up van een recorder (NVR/DVR) naar de cloud te maken.

Wat u nodig hebt om een back-up van een recorder naar de cloud te maken

Cloudopslag installeren is simpel.  Videoloft-cloud kan bijvoorbeeld in een paar minuten worden geïnstalleerd via de Videoloft-app. Bovendien hoeft u niet eens ter plaatse te zijn om Videoloft-cloud te installeren, want het kan ook op afstand.  Ook hoeft u zich niet bezig te houden met port forwarding of routerconfiguratie. Alles wat u nodig hebt om een recorder (NVR/DVR) te verbinden met de cloud is:

 • Recorders die geschikt zijn voor de cloud en hun gebruikersnamen en wachtwoorden
  • U kunt een back-up maken van elke Hikvision, Uniview of Dahua-recorder (NVR/DVR), inclusief OEM-merken van Hikvision en Dahua, naar de Videoloft-cloud. Opmerking: de installatie verloopt iets anders voor Dahua-recorders.
 • Cloudadapter en de cloud-id
 • Smartphone of tablet met de nieuwste versie van de Videoloft-app, die beschikbaar is voor iOS- en Android--apparaten

 

Vooraf configureren van DVR/NVR

Als u een gloednieuwe Dahua- of Uniview-recorder installeert, dient u deze vooraf te configureren voordat u deze met Videoloft kunt gebruiken. U moet deze activeren door een wachtwoord in te stellen voor de beheerder en vervolgens DHCP inschakelen.  Als u een gloednieuwe Hikvision-recorder installeert, is er geen handmatige configuratie vooraf nodig.

Cloudinstallatie

Zodra u zeker weet dat de recorder (NVR/DVR) die u installeert compatibel is met de cloud, is het tijd om er een back-up van te maken naar de cloud! Nu komt het lastige gedeelte, namelijk het instellen van cloudopslag voor uw recorder. Maakt u zich geen zorgen, dit duurt maar een paar minuten!

Stap 1: De cloudadapter configureren

Als u cloudopslag voor uw recorder, wilt instellen, moet u eerst de cloudadapter instellen. U kunt dit doen door de onderstaande stappen uit te voeren:

 • Zorg ervoor dat de recorder is aangesloten op de stroomvoorziening en het netwerk
 • Sluit de cloudadapter aan op het netwerk en schakel deze vervolgens in
 • Tik op Installeren via cloudadapter in het hoofdmenu om het installatieproces te beginnen, voer vervolgens de cloud-id in wanneer daar om wordt gevraagd. 
 • Wanneer de cloudadapter wordt gevonden, wordt deze gekoppeld aan het account dat u gebruikt om het apparaat in te stellen.
 • Tik op Doorgaan om door te gaan met de installatie en het netwerk te scannen op compatibele recorders

 

Stap 2: Verbinden met DVR/NVR

Nadat u de cloud-id hebt ingevoerd, wordt het venster voor het installatietype geopend.   Als u een Hikvision- of Uniview-recorder installeert, tikt u op Scan starten. De Videoloft-app zal vervolgens alle recorders zoeken die zijn aangesloten op hetzelfde netwerk als de cloudadapter.

 • Selecteer de gewenste recorder. U wordt gevraagd om de gebruikersnaam en het wachtwoord voor de DVR/NVR. 
 • Tik op Volgende om door te gaan.

Als u een Dahua-recorder installeert, tikt u op Toevoegen via IP-adres onder de knop Scan starten. 

 • Wijzig het installatietype in Dahua in het vervolgkeuzemenu. 
 • Voer het IP adres, de gebruikersnaam en het wachtwoord van de DVR/NVR in en tik op Doorgaan. 

  

 • Selecteer de gewenste kanalen en tik op Gereed. Als u de geselecteerde kanalen wilt wijzigen, tikt u op het instellingenwiel om terug te keren naar het kanaalselectievenster. 
 • Zodra u tevreden bent met de geselecteerde kanalen, tikt u op Installeren. 

 

Stap 3: De cloudinstallatie voltooien

Blijf ongeveer 60 seconden op het app-scherm terwijl de camera’s verbinding maken met de cloud. Nadat de installatie is voltooid, tikt u op Camera’s weergeven.

Cloud na installatie

Nadat de installatie is voltooid, tikt u op Camera’s weergeven. Voor elke camera:

 • Controleer of de live feed werkt (wacht even tot de verbinding tot stand is gebracht)
 • Controleer of door beweging geactiveerde gebeurtenissen worden opgenomen
 • Tik op het instellingenwiel en wijzig de instellingen zoals vereist

 

Wat is de volgende stap?

Lees meer over de andere kenmerken en voordelen van Videoloft.

Geïnteresseerd in Videoloft voor uw bedrijf of Videoloft voor uw woning? Zoek niet verder, kies uw cloudabonnement en maak uw account aan via aan de slag.

Bent u een beveiligingsprofessional die de cloud wil toevoegen aan de beveiligingssystemen van uw klanten? Meer informatie over ons gratis partnerprogramma voor beveiligingsinstallateurs, integratoren en dealers.
Videoloft Favicon

Get started with Videoloft

Do you want simple, secure & affordable cloud video surveillance?

Based across North America and the UK, the Videoloft team are experts in securely storing video in the cloud.
Videoloft Favicon

Get started with Videoloft

Do you want simple, secure & affordable cloud video surveillance?