Een beveiligingscamera verbonden met de cloud aanschaffen en waarom dit de voorkeur heeft boven een cloudcamera.

Wat is een cloudcamera? Soms ook cloudcam, cloud-IP-camera, cloudopslagcamera, cloudbeveiligingscamera genoemd. In dit geval hebben we het over gespecialiseerde camera’s die worden verkocht als plug-and-play en direct naar de cloud streamen.

Wist u dat u geen cloudcamera nodig hebt om een beveiligingssysteem in de cloud te krijgen?

Ja, u kunt traditionele of zelfs verouderde IP- en analoge camera’s omzetten in slimme camera’s in de cloud door ze aan te sluiten op een cloudadapter. Het verbinden van gewone beveiligingscamera’s met de cloud kan zelfs een betere optie zijn dan het kopen van een gespecialiseerde cloudcamera. Als u ons niet gelooft, gaan we u nu overtuigen van het tegendeel!

 

Heb ik een beveiligingssysteem in de cloud nodig?

U moet eerst overwegen of u wel een beveiligingssysteem in de cloud nodig hebt.

Die overweging zou net zo achterhaald moeten zijn als de vraag of streamingplatforms in cloud zoals Netflix of Prime nodig zijn, of een videorecorder om uw favoriete programma’s te bekijken.

Als u overweegt een traditioneel beveiligingssysteem aan te schaffen dat niet met de cloud is verbonden, is het tijd om dat nog eens te overwegen.  Iedereen verbindt zijn beveiligingssystemen met de cloud en er zijn vele redenen waarom!

7 voordelen van beveiligingssystemen in de cloud:

1. Betrouwbare back-up

Het moment waarop u een veilige video-opname het hardst nodig hebt (bijvoorbeeld in geval van criminaliteit, brand, overstroming, enz.) is toevallig ook het moment waarop uw opnamen het meeste risico lopen door mogelijke schade aan de recorder.

Opnamen die in de cloud zijn opgeslagen, zijn niet kwetsbaar voor ongelukken of vandalisme die schade veroorzaken, zoals bij een recorder op locatie het geval zou zijn. Eenmaal opgenomen naar de cloud, zijn de beelden veilig en altijd opvraagbaar. 

Wilt u definitief bewijs dat cloudopslag noodzakelijk is om uw beelden veilig te bewaren?  In sommige Amerikaanse staten zijn bepaalde bedrijven (zoals cannabiskwekerijen) zelfs verplicht om hun beveiligingsbeelden in de cloud op te slaan vanwege de risico’s die zijn verbonden aan lokale opslag van beelden.

2. U hoeft zich geen zorgen te maken over onderhoud van de opslag Recorders kunnen defect raken en u moet ze onderhouden en repareren, wat tijd en geld kan kosten.

Als u het leven gemakkelijker wilt maken, kan cloudopslag de oplossing zijn! Uw cloudopslagprovider is verantwoordelijk voor al het onderhoud aan de cloudservers.

3. Live camerastatuscontrole Een ander veel voorkomend probleem met lokale recorders is dat ze vaak defect raken zonder dat de eigenaars het merken tot ze de beelden nodig hebben. 

Bijna alle cloudopslagproviders beschikken over functies voor live camerastatuscontrole, wat betekent dat de eigenaar van het systeem op de hoogte wordt gebracht als camera’s om wat voor reden dan ook stoppen met opnemen.

Ze bieden ook vaak nuttige diagnostische hulpmiddelen waarmee het probleem snel kan worden opgelost en het systeem weer aan de praat kan worden gekregen.

4. Maakt het gemakkelijk om overal bij de beelden te komen Met beveiligingssystemen in de cloud kunt u uw beelden overal bekijken met uw telefoon of laptop.

U kunt ook alle beelden van verschillende locaties bekijken op een centraal platform. Dit is met name gunstig voor bedrijven met meerdere vestigingen.

5. Gemakkelijk te delen beeldmateriaal Het delen van video op een beveiligingsplatform in de cloud is aanzienlijk eenvoudiger en sneller dan met traditionele systemen.

Het snel kunnen delen van beelden kan van cruciaal belang zijn in noodsituaties. Met traditionele systemen kan het echter lastig zijn om anderen de beveiligingsbeelden te laten zien en soms moet de persoon zelfs naar de locatie reizen om de beelden te bekijken. 

Met systemen in de cloud is het eenvoudig om beelden te downloaden en met iedereen te delen. 

6. Maakt een beveiligingssysteem proactief Beveiligingssystemen in de cloud zorgen vaak voor een zeer proactieve en gepersonaliseerde beveiliging, omdat ze de gebruiker via pushmelding of e-mail kunnen waarschuwen wanneer beweging wordt gedetecteerd. 

Sommige systemen in de cloud zijn zelfs nog intelligenter en stellen u in staat uw beveiliging zeer persoonlijk te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld plannen wanneer u waarschuwingen wilt ontvangen of analyse wilt gebruiken om te bepalen voor welke objecten u specifiek wilt worden gewaarschuwd.     7. De cloud kan veiliger zijn

Cloudsystemen kunnen om verschillende redenen veiliger zijn:

  • Extern opgeslagen: uw beelden zijn waarschijnlijk veiliger omdat ze lokaal niet gemakkelijk kunnen worden gesaboteerd.
  • Geen port-forwarding: videobewaking in de cloud kan ook een betere cyberbeveiliging hebben dan traditionele recorders. Ze vereisen vaak port-forwarding, wat uw systeem kwetsbaar maakt voor infiltratie. Opname in de cloud vereist geen port-forwarding, waardoor die kwetsbaarheid wordt vermeden.
  • Doorlopende updates: we weten allemaal dat het belangrijk is om onze computers en telefoons bij te werken, zodat ze over de meest recente software beschikken en eventuele kwetsbaarheden die cybercriminelen hebben ontdekt of gecreëerd, kunnen worden verholpen. Hetzelfde geldt voor uw beveiligingssysteem. Een cloudsysteem wordt voortdurend bijgewerkt, waardoor uw software is beschermd tegen de nieuwste problemen.

De logische volgende vraag is; maar betekent de cloud niet dat er nieuwe beveiligingsproblemen ontstaan?  Dat is mogelijk, maar het hangt van een paar factoren af.

Om te beginnen is het afhankelijk van uw cloudserviceprovider en de veiligheidsmaatregelen die zij treffen. Als uw cloudprovider veiligheidsmaatregelen serieus neemt, zou cyberbeveiliging geen probleem moeten zijn. 

Videoloft biedt een cloudopslagservice voor eigenaars van beveiligingscamera’s. Het is een onafhankelijk softwareplatform dat op de cloudadapter draait in plaats van op de camera’s of recorders, wat betekent dat de camerafabrikanten geen toegang hebben tot het Videoloft-cloudplatform of uw videobeelden.

Videoloft neemt op naar Amazon Web Servers (AWS) een treft veel beveiligingsmaatregelen, zoals video- en wachtwoordversleuteling en externe beveiligingsvalidatie.  Beveiligingsschema voor cloudopslag

 

Heb ik een speciale cloudcamera nodig om een beveiligingssysteem in de cloud te krijgen?

Nee, u hebt geen cloudcamera of een andere gespecialiseerde camera nodig om een beveiligingssysteem in de cloud te krijgen. U hoeft deze dus niet aan te schaffen!

Voordelen van de aanschaf van een cloudcamera:

 

Nadelen van de aanschaf van een cloudcamera?  

 • U moet nieuwe cloudcamera’s kopen. De camera’s zijn vaak zeer duur omdat de meeste van deze providers een hoge prijs rekenen doordat hun camera’s in een veel kleiner volume worden geproduceerd dan de gewone beveiligingscamera’s.
 • U zit vast aan hun cloudservice voor ten minste de levensduur van de camera, wat de volgende problemen met zich meebrengt:
 • De prijs van de eigenlijke cloudopslag kan bij dergelijke providers buitensporig oplopen, omdat ze weten dat u eraan vastzit zodra u de camera koopt en daarvan profiteren. Vergelijk de prijzen van Videoloft.
 • Als er veiligheidsproblemen ontstaan met die provider is het moeilijk om weg te gaan.
 • Beperkt de flexibiliteit, zowel wat betreft het kiezen van nieuwe camera’s als abonnementen/functies voor cloudopslag. Misschien hebt u een specifiek type camera nodig dat de provider niet levert. Of misschien hebt u een specifieke functie nodig die zij niet aanbieden.

Verbonden zijn aan één provider van cloudcamera’s klinkt misschien goed omdat het u de moeite bespaart om een traditionele IP- of analoge beveiligingscamera te verbinden met de cloud, maar is het in werkelijkheid echt de moeite waard?

 

Kan ik gewone IP-/analoge camera’s verbinden met de cloud?

Ja, om een CCTV-systeem in de cloud te krijgen, hoeft u alleen maar een analoge of IP-camera van een compatibel bekend beveiligingsmerk te verbinden met de cloudadapter van Videoloft. 

Het kost u letterlijk een paar minuten tijd om de cloudadapter van Videoloft aan te sluiten op uw beveiligingscamera. De voordelen wegen ruimschoots op tegen het kleine beetje extra werk dat het met zich meebrengt. 

Voordelen van een onafhankelijke cloudserviceprovider

 • Alle voordelen van beveiligingssystemen in de cloud.
 • U hoeft geen gespecialiseerde camera’s te kopen. Gebruik de camera’s die u al hebt of schaf een camera van een bekend merk aan. Dit is waarschijnlijk betrouwbaarder en goedkoper.
 • Upgrade bestaande systemen onmiddellijk met nieuwe functies, zoals planningshulpmiddelen, bewegingsdetectie en analyses.
 • Schaalbaar en flexibel: u kunt gemakkelijk nieuwe/andere camera’s en functies toevoegen. Als u na verloop van tijd niet meer met dat type bewakingscamerasysteem wilt werken, kunt u overstappen op een ander type. U kunt ook van cloudprovider veranderen.
 • Goedkoper: onafhankelijke cloudopslagproviders vragen meestal niet dezelfde hoge prijs voor cloudopslag, omdat u niet aan hun systeem gebonden bent. Vergelijk de prijzen van Videoloft. 

 

Nadelen van een onafhankelijke cloudserviceprovider

 • Er is een extra minuut installatietijd nodig om camera’s aan te sluiten op cloudadapters in vergelijking met de aanschaf van een cloudcamera.

 

Hoe kan ik een camera verbinden met de cloud? Hoe zit het met een cloudopslagabonnement/prijzen?

Met de Videoloft-cloudadapter! 

Waarom Videoloft? Bekijk de functies, uitgebreide compatibiliteit en onze prijsvergelijking Als dat niet genoeg is om u te overtuigen, probeer het dan zelf gratis, nu op de Videoloft-app in de Apple Store of Google Play Store en de webdemo.  

Hoe krijg ik een beveiligingssysteem in de cloud?

  • U kunt elke compatibele IP- of analoge camera gebruiken en u kunt opnemen met elke compatibele lokale recorder.
  • Vervolgens kunt u onze handleidingen volgen om een Videoloft-cloudadapter op het netwerk aan te sluiten, wat slechts 30 seconden in beslag neemt. Eenmaal aangesloten, duurt de installatie een paar minuten en kan deze op afstand worden uitgevoerd via de mobiele app van Videoloft.
  • Ten slotte hebt u een cloudopslagabonnement nodig: Wij weten dat elk beveiligingssysteem unieke cloudopslagvereisten heeft, dus u kunt uw abonnement aanpassen op basis van diverse opties. Bekijk een paar voorbeelden van Videoloft-abonnementen hier.

 

Conclusie

Dus nu weet u dat u geen cloudcamera nodig hebt om een beveiligingssysteem in de cloud te hebben. Beveiligingssystemen in de cloud bieden veel voordelen ten opzichte van traditionele systemen, zoals gemakkelijke toegang en veilige back-up van beeldmateriaal. Hoewel het kopen van een cloudcamera een eenvoudigere optie lijkt, kan het ook veel nadelen hebben, met name de kosten en de gebondenheid aan een provider en hun systeem. Het is eenvoudig om gewone IP- en analoge camera’s en recorders te verbinden met Videoloft en onze cloudopslagabonnementen zijn betaalbaar. 

Geïnteresseerd in Videoloft voor uw bedrijf of Videoloft voor uw woning? Zoek niet verder, kies uw cloudabonnement en maak uw account aan via aan de slag.

Bent u een beveiligingsprofessional die de cloud wil toevoegen aan de beveiligingssystemen van uw klanten? Meer informatie over ons gratis partnerprogramma voor beveiligingsinstallateurs, integratoren en dealers.
Videoloft Favicon

Get started with Videoloft

Do you want simple, secure & affordable cloud video surveillance?

Based across North America and the UK, the Videoloft team are experts in securely storing video in the cloud.
Videoloft Favicon

Get started with Videoloft

Do you want simple, secure & affordable cloud video surveillance?