Hoe werkt videobewaking in de cloud? Voordelen van CCTV in de cloud en hoe u het kunt krijgen

  Hoe werkt videobewaking in de cloud?

Laten we eerst bekijken hoe CCTV werkt zonder cloud, wat meestal het geval is met een digitale videorecorder (DVR) of een netwerkvideorecorder (NVR).
Vervolgens bekijken we hoe CCTV werkt met cloud, wat de voordelen zijn en hoe u het kunt krijgen!

 

DVR’s en NVR’s

Vroeger was voor CCTV een recorder op locatie nodig om de beelden op te slaan (een DVR of NVR). Hoewel de twee belangrijke verschillen hebben, stuiten zij vaak op soortgelijke problemen.
 
Het installeren en onderhouden van NVR’s en DVR’s kan omslachtig en duur zijn. Vooral omdat bedrijven met meerdere vestigingen op elke locatie een recorder nodig hebben, die allemaal onderhoud nodig hebben!
 
Recorders op locatie kunnen ook onhandig en onveilig zijn. Wanneer de recorders bijvoorbeeld hun opslagcapaciteit bereiken, overschrijven zij vaak beelden zonder waarschuwing! Aangezien het om fysieke apparatuur gaat, is deze kwetsbaar voor diefstal en brand.
Het kan ook tijdrovend en ingewikkeld zijn om de beelden die u nodig hebt hier op te zoeken en op te halen. In sommige gevallen is fysieke toegang vereist om beelden te kunnen bekijken.

 

Hoe werkt videobewaking in de cloud?

CCTV-systemen/beeldmateriaal kunnen in de cloud worden gebruikt. Cloud is in deze context gewoon een externe server waar het beeldmateriaal van de camera’s naar wordt geüpload.
 
Waarschijnlijk gebruikt u de cloud al in andere aspecten van uw leven. Enkele service in de cloud die u al gebruikt, zijn Netflix, Spotify en Google Drive. Uw bestanden digitaal opslaan maakt uw leven gemakkelijker.
Deze services zijn populair omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over het opslaan van uw bestanden of dat de inhoud wordt verwijderd/beschadigd en u hebt er toegang toe zodra u internetverbinding hebt!
 
Het gebruik van een videobewakingsplatform in de cloud zoals Videoloft brengt heel wat voordelen met zich mee.

 

Wat zijn de voordelen van CCTV in de cloud:

 

1. Biedt extra back-up

Anders dan bij een recorder op locatie zijn uw beelden niet kwetsbaar voor diefstal of beschadiging. Door uw beelden op te nemen in de cloud hebt u een concrete back-up. In sommige staten van de VS zijn bepaalde bedrijven zelfs wettelijk verplicht om een back-up in de cloud te hebben van hun CCTV-systemen. Opnemen in de cloud betekent niet dat u de recorder moet afschaffen. Sommige aanbieders van videobewaking in de cloud bieden u de mogelijkheid om naast uw lokale recorder ook op te nemen in de cloud.

Hoewel het duidelijk is dat cloudopslag uitstekend voldoet als back-up, vraagt u zich misschien af of opnemen in de cloud wel veilig is?

In sommige opzichten kan opname in de cloud veiliger zijn dan bij traditionele systemen, omdat er geen port-forwarding nodig is, wat uw systeem kwetsbaar kan maken voor cyberaanvallen. Videoloft neemt beveiliging zeer serieus en heeft een groot aantal beveiligingsprotocollen om ervoor te zorgen dat de beelden van gebruikers veilig zijn. Meer informatie over de beveiligingsprotocollen van Videoloft.

 

2. Toegang vanaf elke locatie, op elk moment

U hebt altijd en overal toegang tot uw opnamen (zolang u maar over een internetverbinding beschikt)! Dit is echt van cruciaal belang, omdat voorheen vaak fysieke toegang tot het beveiligingssysteem nodig was om de beelden te bekijken. Met videobewaking in de cloud hebt u echter op elk moment toegang tot uw beelden, u hoeft nergens heen!

 

 

 

3. Gecentraliseerd weergaveplatform

Als u CCTV-systemen hebt die zich op verschillende locaties bevinden, kan het erg lastig zijn om uw beelden te bekijken met traditionele NVR’s of DVR’s, en zelfs als het mogelijk is, kan het port-forwarding vereisen, wat zoals het punt hierboven uitlegt beveiligingsproblemen kan veroorzaken!

 

Wanneer u uw CCTV-systemen met de cloud verbindt, betekent dit dat u de beelden van al uw verschillende locaties op één gecentraliseerd platform kunt bekijken, wat bewaking veel gemakkelijker maakt!

 

4. Maakt uw CCTV-systeem proactief

Veel mensen zien CCTV-systemen als reactieve beveiligingssystemen die alleen beelden opslaan. Met videobewaking in de cloud worden de functies van uw CCTV-systeem verbeterd en wordt het systeem proactief. Met Videoloft kunt u bijvoorbeeld realtime en aanpasbare waarschuwingen ontvangen wanneer beweging wordt gedetecteerd.

U kunt zelfs de zones kiezen die u wilt laten bewaken door Videoloft voor bewegingsdetectie. Dit is zelfs het geval met oude, bestaande systemen! Het beste van alles is dat u waarschuwingen op basis van regels kunt inschakelen, wat betekent dat u wordt gewaarschuwd wanneer een specifiek object verschijnt. Door uw camera’s in de cloud te laten werken, kunt u ze inzetten als proactieve beveiligingssystemen die u waarschuwen voor situaties die u belangrijk vindt.

 

5. Videobewakingsbeelden eenvoudig delen

Anders dan bij een oud traditioneel systeem, waarbij het veel tijd kan kosten om een kopie van de beelden te krijgen. Door uw camera met de cloud te verbinden, kunt u gemakkelijk beelden delen, wat erg belangrijk kan zijn in noodgevallen en bij het leveren van bewijs van gebeurtenissen.

 

6. Profiteer van nieuwe functies voor oudere CCTV-systemen

Door uw camera’s met de cloud te verbinden, kunt u zelfs eenvoudige CCTV-systemen upgraden naar intelligente systemen met een groot aantal nieuwe functies, zoals videoanalyse.

 

7. Meldingen wanneer uw beveiligingssysteem uitvalt

In het verleden realiseerden de meeste mensen zich niet dat hun beveiligingssysteem niet werkte totdat zij de beelden nodig hadden en zich realiseerden dat er niets was opgenomen. Maar sommige CCTV-providers in de cloud hebben functies voor live camerastatuscontrole, wat betekent dat u kunt controleren of uw camera’s werken en dat u wordt gewaarschuwd als uw camera uitvalt.

 

8. Schaalbaar en flexibel

Als u kiest voor een cloudserviceprovider, waarop we hieronder ingaan, is de cloud zeer schaalbaar. U kunt uw cloudabonnement naar behoefte aanpassen in plaats van te gissen hoeveel opslag u nodig zult hebben met een recorder. Het is ook mogelijk om uw bestaande IP- en analoge camera’s te verbinden met de cloud, wat betekent dat u kunt kiezen voor professionele beveiligingscameramerken die op dat moment bij uw situatie passen.

 

Hoe kunt u een CCTV-systeem in de cloud krijgen? 

Er zijn twee manieren om CCTV in de cloud te gebruiken:

1.) U zou voor een bedrijf kunnen kiezen waar u alle camera’s, software en cloudopslag in één keer koopt

U zou gespecialiseerde cloudcamera’s kunnen kopen bij een bedrijf voor cloudvideobewaking, waar u de door hen aangeboden cloudcamera en de cloudopslag als bundel koopt.  Hoewel dit in eerste instantie aantrekkelijk en simpel lijkt, brengt deze optie veel nadelen met zich mee. Als u bijvoorbeeld al camera’s bezit, moet u waarschijnlijk nieuwe kopen bij de geselecteerde provider van videobewaking in de cloud. Zelfs als u het niet erg vindt om uw oude systeem compleet te vervangen door nieuwe gespecialiseerde cloudcamera’s, bent u, zodra hun camera’s zijn geïnstalleerd, gebonden aan die specifieke provider (ten minste voor de levensduur van het product) en zullen zij u waarschijnlijk een hoge prijs in rekening brengen. Als u gebonden bent aan een specifieke provider, kunt u geen andere functies toevoegen of verminderen als uw behoeften veranderen. Dit maakt de cloudopslagoplossing niet alleen zeer duur, maar ook minder flexibel.

2. U kunt beveiligingscamera’s van bekende merken en met een aparte cloudservice verbinden

Voor deze optie kunt u professionele IP-camera’s van merken als Hikvision, Uniview, Axis en andere (bekijk welke merken we ondersteunen) verbinden met een provider van videobewaking in de cloud zoals wij! Koop vervolgens een cloud adapter (een ‘magische’ adapter) die uw CCTV-systeem met de cloud verbindt en uw videobeelden rechtstreeks naar de cloud stuurt. Als u zowel een lokale recorder als een extra back-up wilt bewaren, kunt u dat ook doen. U hebt alleen nog een Videoloft-account en een cloudopslagabonnement nodig. Wij zijn betaalbaar, met name in vergelijking met onze concurrenten. Wanneer u kiest voor een video-opnameservice in de cloud, kunt u zelfs bestaande (zelfs verouderde) systemen upgraden naar nieuwe functionaliteit. U hebt bijvoorbeeld een oude IP-camera die niet veel functies heeft, maar door Videoloft toe te voegen, transformeert u deze onmiddellijk met nieuwe intelligente functies zoals bewegingsdetectie en zelfs analyse. U kunt het snel configureren en al uw beeldmateriaal wordt opgenomen op één gemakkelijk toegankelijke en veilige plaats!

Voordelen van het gebruik van de cloud als beveiligingsprofessional

Klanten van installateurs vragen vaak om een cloudopslagoplossing voor hun beveiligingssysteem, zodat hun beelden toegankelijk en veilig zijn.

Geïnteresseerd in Videoloft voor uw bedrijf of Videoloft voor uw woning? Zoek niet verder, kies uw cloudabonnement en maak uw account aan via aan de slag.

Bent u een beveiligingsprofessional die de cloud wil toevoegen aan de beveiligingssystemen van uw klanten? Meer informatie over ons gratis partnerprogramma voor beveiligingsinstallateurs, integratoren en dealers.
Videoloft Favicon

Get started with Videoloft

Do you want simple, secure & affordable cloud video surveillance?

Based across North America and the UK, the Videoloft team are experts in securely storing video in the cloud.
Videoloft Favicon

Get started with Videoloft

Do you want simple, secure & affordable cloud video surveillance?