IP-camera’s met de cloud verbinden en cloudopslag krijgen

Hoe werkt CCTV in de cloud?Als u wilt weten hoe u een IP-camera met de cloud kunt verbinden, dan bent u hier aan het juiste adres! Laten we beginnen met u geruststellen dat het configureren van cloudopslag voor IP-camera’s niet ingewikkeld is, in tegenstelling tot wat doorgaans wordt gedacht. Toch vinden velen de configuratie van de cloud voor IP-camera’s nog verwarrend.  Als u nog niet vertrouwd bent met CCTV in de cloud, hebt u mogelijk nog veel vragen, zoals: Hoe kunt u IP-camera’s met de cloud verbinden? Hoe kunt u met IP-camera’s video opnemen naar de cloud? Hoe kunt u opnames met een IP-camera naar de cloud instellen? De configuratie van cloudopslag voor camera’s kan in een paar minuten worden uitgevoerd via de Videoloft-app, dus lees verder om te leren hoe u dat kunt doen.  

Controlelijst voor cloudinstallatie

Als u met een IP-camera wilt opnemen naar de cloud, gaan we eerst kort bespreken hoe dit werkt. U kunt alle voor cloud geschikte beveiligingshardware kopen, zoals Hikvision, Axis, Lorex, LTS en Dahua, en een klein overbruggingsapparaat gebruiken (cloudadapter) om IP-camera’s met de cloud te verbinden en tot 8MP (4K) beeldmateriaal rechtstreeks in de cloud op te slaan. Als u dit doet, beschikt uw camerasysteem over diverse nieuwe functies, zoals videoanalyse, live camerastatuscontrole, timelapse en het plannen van waarschuwingen en opnames. Zet eenvoudig oude, bestaande systemen om in intelligente, proactieve beveiligingssystemen.

Wat hebt u nodig om een IP-camera met de cloud te verbinden?

Installatie van de cloud is simpel. Videoloft-cloud kan bijvoorbeeld in een paar minuten worden geïnstalleerd via de Videoloft-app. Bovendien hoeft u niet eens ter plaatse te zijn om Videoloft-cloud te installeren: deze kan op afstand worden geïnstalleerd, zolang de cloudadapter is aangesloten op een netwerk ter plaatse. Ook hoeft u zich niet bezig te houden met port forwarding of routerconfiguratie. Alles wat u nodig hebt om een IP-camera te verbinden met de cloud is:

 

Voor cloud geschikte IP-camera’s

U kunt alle IP-camera’s met een substream van Axis, Dahua, Lorex, LTS en Hikvision, inclusief Hikvision OEM-merken, met de Videoloft-cloud verbinden.  Bovendien is Videoloft ook compatibel met een groot scala aan CCTV-camera’s die ONVIF ondersteunen. ONVIF is een internationale norm die door de meeste camerafabrikanten is overgenomen. Er is echter weinig consistentie in de manier waarop zij dit hebben geïmplementeerd, zodat verschillende camera’s verschillende functies ondersteunen. Voor een aantal camera’s is ONVIF door de fabrikant geactiveerd, maar voor de meeste is een zekere mate van handmatige configuratie vereist voordat ze kunnen worden gebruikt om IP-camera’s met de clouds te verbinden. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn dat een of alle van de onderstaande stappen in de webgebruikersinterface van hun camera worden uitgevoerd:

 • Activeer het apparaat (en stel een nieuw wachtwoord in als de camera nieuw is)
 • Configureer het IP-adres van de camera (wij raden u aan IPv6 in te schakelen of een statisch IPv4-adres in te stellen)
 • ONVIF inschakelen
 • Maak een ONVIF-gebruikersaccount aan
 • Start het apparaat opnieuw op

U kunt de volgende IP-camera’s verbinden met de Videoloft-cloud via ONVIF: 

 • Amcrest
 • Bosch
 • H-View
 • Onwote
 • Panasonic
 • Sony
 • Uniview
 • Vivotek
 • Wisenet

Wij raden u aan te testen of uw specifieke cameramodel compatibel is met Videoloft en ONVIF voordat u het op uw locatie installeert. De meeste cameramodellen werken zeer goed via ONVIF, maar we hebben enkele problemen ondervonden en verwachten er nog meer van verschillende modellen die verkrijgbaar zijn.

Het cloudaccount van uw klant aanmaken

U moet een account voor uw klant aanmaken voordat u zijn/haar camera’s instelt. Meld u hiervoor aan bij het Videoloft-partnerportaal. Nadat u bent aangemeld, gaat u naar Abonnees en drukt u op Nieuwe toevoegen. U wordt gevraagd hun gebruikersnaam/wachtwoord aan te maken en hun cloudopnameabonnement te selecteren

Cloudinstallatie

Nadat u hebt gecontroleerd of de IP-camera die u installeert compatibel is met de cloud, is het tijd om de IP-camera naar de cloud over te zetten! Nu komt het lastige gedeelte, namelijk het instellen van cloudopslag voor uw IP-camera. Maakt u zich geen zorgen, dit duurt maar een paar minuten!

Stap 1: De cloudadapter configureren

Als u cloudopslag voor uw IP-camera wilt instellen, moet u eerst de cloudadapter instellen. U kunt dit doen door de onderstaande stappen uit te voeren:

 • Controleer of u de nieuwste versie van de Videoloft-app hebt en meld u aan met de aanmeldingsgegevens die u hebt aangemaakt voor uw abonnee.
 • Zorg ervoor dat de IP-camera’s zijn aangesloten op de stroomvoorziening en het netwerk
 • Sluit de cloudadapter aan op het netwerk en schakel deze vervolgens in
 • Tik op Cloudadapter installeren in het hoofdmenu om het installatieproces te beginnen. Voer vervolgens de cloud-id in wanneer daar om wordt gevraagd. 
 • Wanneer de cloudadapter wordt gevonden, wordt deze gekoppeld aan het account dat u gebruikt om het apparaat in te stellen.
 • Tik op Doorgaan om door te gaan met de installatie en het netwerk te scannen op compatibele camera’s

Met een IP-camera naar de cloud opnemen videobeelden van IP-camera in de cloud opslaan  ip-cam veilige cloudopslag  met een IP-camera naar de cloud opnemen    

Stap 2: IP-camera’s detecteren en selecteren

Nadat u de cloud-id hebt ingevoerd, wordt het venster voor het installatietype geopend.

 • Tik op Scan starten
 • De Videoloft-app zal vervolgens alle camera’s en recorders detecteren die op hetzelfde netwerk als de cloudadapter zijn aangesloten. De cloudadapter verbindt tot 8 IP-camera’s met de cloud. Als u meer dan 8 IP-camera’s wilt aansluiten op de cloud, hebt u nog een cloudadapter nodig.

opnemen met ip-camera naar de cloud  ip-camera cloudopslag

 • Selecteer de gewenste camera’s. U wordt gevraagd de gebruikersnamen en wachtwoorden van de camera’s in te voeren (of u wordt gevraagd nieuwe in te stellen als de camera’s nieuw zijn).
 • Nadat alle camera’s zijn geverifieerd, worden ze weergegeven als Gereed voor installatie.
 • Tik op Volgende om door te gaan.

ip-camera cloudservice  cloud ip-camera professional fabrikant

Stap 3: De cloudinstallatie voltooien

Blijf ongeveer 30 seconden op het app-scherm terwijl de IP-camera’s verbinding maken met de cloud. Nadat de installatie is voltooid en uw camera’s naar de cloud opnemen, tikt u op Camera’s weergeven. cloudinstallatie voltooien installatie cctv in de cloud  

Cloud na installatie

Nadat de installatie is voltooid, tikt u op Camera’s weergeven. Voor elke camera:

 • Controleer of de live feed werkt (wacht even tot de verbinding tot stand is gebracht)
 • Controleer of door beweging geactiveerde gebeurtenissen worden opgenomen
 • Tik op het instellingenwiel en wijzig de instellingen zoals vereist

    instellingen cctv in de cloud

Wat is de volgende stap?

Videoloft biedt u veilige externe video-opslag, een gecentraliseerd weergaveplatform op afstand en nog veel meer. Geïnteresseerd in Videoloft voor uw bedrijf of Videoloft voor uw woning? Zoek niet verder, kies uw cloudabonnement en maak uw account aan via aan de slag.

Bent u een beveiligingsprofessional die de cloud wil toevoegen aan de beveiligingssystemen van uw klanten? Meer informatie over ons gratis partnerprogramma voor beveiligingsinstallateurs, integratoren en dealers.

Videoloft Favicon

Get started with Videoloft

Do you want simple, secure & affordable cloud video surveillance?

Based across North America and the UK, the Videoloft team are experts in securely storing video in the cloud.
Videoloft Favicon

Get started with Videoloft

Do you want simple, secure & affordable cloud video surveillance?