Lokale of externe CCTV-opslag (in de cloud)

Bij het ontwerpen van een goed CCTV-systeem moet veel aandacht worden besteed aan de keuze van de juiste hardware, de plaatsing ervan op de locatie en de lengte van de video-opslag. Dit betekent soms dat het type opslag over het hoofd wordt gezien en automatisch wordt gekozen voor lokale opslag. Het is echter van groot belang te beslissen waar u de CCTV-beelden van uw klanten opslaat. U kunt kiezen tussen lokale opslag van CCTV-beelden op de locatie van de klant of externe opslag. Beide opties hebben voor- en nadelen.

Lokale CCTV-opslag op de locatie

De meest gebruikelijke en waarschijnlijk gemakkelijkste optie is lokale opslag op locatie. Als u de CCTV-beelden van klanten lokaal wilt opslaan, hebt u alleen een recorder of harde schijf nodig of een SD-kaart bij afzonderlijke beveiligingscamera’s. Het belangrijkste voordeel van lokale opslag is het gemak van installatie, aangezien recorders en camera’s vaak worden geleverd met ingebouwde opslag. Bovendien hebt u geen andere hardware nodig dan die welke als onderdeel van het CCTV-systeem wordt geïnstalleerd. Er kleven echter verschillende nadelen aan het gebruik van alleen lokale opslag. Ten eerste zijn recorders gevoelig voor beschadiging of diefstal, waardoor uw klanten geen back-up hebben. Bovendien kunt u maar een beperkte hoeveelheid opslaan voordat het duur wordt. Het kan bijvoorbeeld voordelig zijn om opnamen 30 dagen op een standaard harde schijf van 1 TB op te slaan, maar hoe langer u de opnamen wilt bewaren, hoe duurder het wordt. En laten we niet vergeten dat de beelden kunnen worden overschreven. Hoewel het voor u gemakkelijk is om op te zetten, is het niet de gemakkelijkste optie voor uw klant om te gebruiken, aangezien zij niet gemakkelijk toegang hebben tot beeldmateriaal.

Externe CCTV-opslag (in de cloud)

Aan de andere kant kunt u om verschillende redenen overwegen de CCTV-beelden van uw klanten extern op te slaan. De klant kan u bijvoorbeeld vragen om externe opslag of het is wettelijk vereist voor uw klanten. Wat de reden ook is, externe opslag heeft veel voordelen voor zowel u als uw klant. Het is dus de moeite waard om aan uw bestaande aanbod toe te voegen. CCTV-opslag in de cloud Ten eerste is het configureren van externe cloudopslag ook veel eenvoudiger dan u zou denken. U hebt alleen een Videoloft-cloudadapter en compatibele hardware nodig om aan de slag te gaan!  Externe opslag van CCTV-beelden maakt ook een einde aan het grootste nadeel van alleen lokale opslag. Er wordt dus een back-up gemaakt van de CCTV-beelden van uw klanten voor het geval er iets met hun CCTV-apparatuur gebeurt. Het betekent ook dat zij kunnen kiezen hoe lang zij hun beeldmateriaal willen bewaren, afhankelijk van hun behoeften. Videoloft heeft flexibele opslagopties (van 7 dagen tot een jaar, of zelfs langer!). Bovendien kunnen uw klanten profiteren van de vele functies die een externe cloudprovider als Videoloft biedt. Ze kunnen opnemen tot een resolutie van 4K, realtime bewegingswaarschuwingen ontvangen en plannen, videoanalyse gebruiken en zelfs een hulpprogramma voor live camerastatuscontrole gebruiken. Ze kunnen ook gemakkelijk live feeds of opgeslagen bewegingsgebeurtenissen bekijken vanaf hun smartphone. Ten slotte kunnen zowel u als uw klanten er zeker van zijn dat de CCTV-beelden veilig zijn, er een back-up van is gemaakt en gemakkelijk toegankelijk zijn!

De juiste CCTV-opslagoptie kiezen

CCTV-opslag zal uiteindelijk afhangen van de eisen van uw klanten. Bovendien kunt u cloudopslag implementeren naast lokale opslag, zodat u altijd een back-up hebt. Bijna al het andere is naar de cloud verplaatst en het is een kwestie van tijd voordat de beveiligingsindustrie dit voorbeeld volgt. CCTV in de cloud is de toekomst en naarmate klanten er vaker om vragen, wordt het steeds belangrijker om dit te kunnen aanbieden.

Geïnteresseerd in Videoloft voor uw bedrijf of Videoloft voor uw woning? Zoek niet verder, kies uw cloudabonnement en maak uw account aan via aan de slag.

Bent u een beveiligingsprofessional die de cloud wil toevoegen aan de beveiligingssystemen van uw klanten? Meer informatie over ons gratis partnerprogramma voor beveiligingsinstallateurs, integratoren en dealers.
Videoloft Favicon

Get started with Videoloft

Do you want simple, secure & affordable cloud video surveillance?

Based across North America and the UK, the Videoloft team are experts in securely storing video in the cloud.
Videoloft Favicon

Get started with Videoloft

Do you want simple, secure & affordable cloud video surveillance?