Prijsvergelijking voor CCTV-opslag en gratis cloudweergaveoplossing voor analoge/IP-camera’s

Wist u dat de prijs van de opslag van uw CCTV-beelden enorm varieert?

Het zal u misschien verbazen dat cloudopslag een van de meest kosteneffectieve methoden kan zijn om uw CCTV-beelden op te slaan.

Hier vindt u alles wat u moeten weten over de kosten van het opslaan van uw CCTV-beelden:

 

Waarom cloudopslag? Hoe de prijzen van verschillende CCTV-opslagmethoden zich tot elkaar verhouden

Het kan lastig zijn om te bepalen hoe u uw CCTV-beelden het beste kunt opslaan en er een back-up van kan maken. Er zijn veel verschillende opties, allemaal met hun eigen complexiteit en kosten om te overwegen.

Cloudopslag is de oplossing die om een aantal redenen steeds aantrekkelijker wordt voor gebruikers. Om te beginnen biedt het een veilige externe back-up en een gecentraliseerd platform om op afstand beelden van meerdere locaties te bekijken. Het maakt uw CCTV-systeem proactief door u te waarschuwen wanneer er beweging op de camera wordt gedetecteerd en stelt u in staat de beelden overal te bekijken. Bovendien is het ook een kosteneffectieve manier om uw beeldmateriaal op te slaan.

Laten we eens een paar andere opties bekijken en waarom ze duur kunnen zijn voordat we cloudopslagproviders vergelijken.

Kosten van een lokale recorder (NVR/DVR)

Het opslaan van uw beelden op een lokale recorder (NVR/DVR) kan volstaan als primaire opslagmethode, maar er zijn heel wat kosten aan verbonden:

 • Vereist hoge initiële kosten voor de aankoop van hardware
 • U moet gissen naar de lengte van de opslagruimte die u nodig hebt, wat betekent dat u misschien meer betaalt dan u nodig hebt of juist niet genoeg opslagruimte hebt
 • Vereist kostbaar onderhoud en soms reparaties

Het opslaan van beeldmateriaal op lokale recorders is niet alleen duur, maar heeft ook een aantal andere nadelen. 

Lokaal opslaan beperkt de hoeveelheid beeldmateriaal die u redelijkerwijs kunt bewaren en, zonder dat de eigenaar het weet, overschrijft de recorder beeldmateriaal wanneer de capaciteit is bereikt. De meeste lokale recorders waarschuwen de gebruikers niet als zij om welke reden dan ook beginnen met het overschrijven van beeldmateriaal, stoppen met opnemen of een andere storing ondervinden. Lokale recorders zijn ook kwetsbaar voor fysieke schade zoals diefstal of brand.

U bent ook verantwoordelijk voor de status van het systeem, wat tijd en geld kost.

Hoewel sommige recorders opties bieden om beelden op afstand te bekijken, is hiervoor vaak port forwarding nodig, waardoor uw systemen kwetsbaar worden voor infiltratie. 

Ten slotte kan het moeilijk zijn om uw beelden te bekijken en te beheren als u beelden van meerdere camera’s op verschillende locaties opslaat. Het wordt ook erg duur om voor alle locaties recorders aan te schaffen.

 

Kosten van NAS

Wat betekent NAS?  NAS staat voor Network Attached Storage, een apparaat waarop uw beeldmateriaal wordt opgeslagen. Het is in wezen een minicomputer die 24/7 werkt. NAS kan zowel worden gebruikt als de belangrijkste opslagmogelijkheid voor beveiligingscamera’s of als back-up.

Maar deze opslagmethode stuit echt op problemen voor locaties met veel camera’s, zowel wat betreft de mogelijkheid om meerdere camera’s te beheren als de kosten: 

 • Dure licenties
 • Zeer dure hardware
 • Onderhoudskosten

Voor een paar camera’s bent u misschien nog wel bereid de hoge prijs te betalen, maar naarmate u meer camera’s toevoegt en meer licenties nodig hebt, worden de kosten buitensporig hoog

 

Prijzen: gespecialiseerde cloudcamera’s en cloudopslag

U kunt ook cloudopslag krijgen voor uw analoge of IP-camera door gespecialiseerde plug-and-play cloudcamera’s van bepaalde providers aan te schaffen. Maar dit kan ook erg duur zijn en niet de meest robuuste oplossing.

Prijsvoordelen

 • Vaak kunt u ervoor kiezen om op te nemen bij beweging (ROM), wat betekent dat u uw cloudopslag veel efficiënter kunt gebruiken omdat u alleen beelden opneemt wanneer beweging wordt gedetecteerd
 • U hoeft zich geen zorgen te maken over de kosten van het onderhoud van de opslag, dat doet de cloudprovider voor u

Prijsvoordelen

 • Als u al camera’s hebt, zult u moeten betalen om ze te vervangen
 • U betaalt de hoofdprijs voor gespecialiseerde cloudcamera’s
 • U betaalt de hoofdprijs voor cloudopslag, omdat u vastzit aan de provider

Dergelijke providers van cloudcamera’s vragen vaak een meerprijs voor hun camera’s, vooral omdat zij waarschijnlijk lagere volumes van dergelijke camera’s produceren in vergelijking met normale analoge of IP-camera’s van gevestigde merken. Bovendien kunnen deze camera’s onbetrouwbaarder zijn. 

De andere reden waarom het erg duur wordt, is dat u vaak vastzit aan hun prijzen voor cloudopslag. Als u eenmaal hun hardware hebt gekocht, weten ze dat u geen andere keuze hebt dan ook hun cloudopslag te kopen, dus de opslag is vaak te duur. 

Laten we Verkada vergelijken met Videoloft, een onafhankelijke cloudopslagprovider. Voor een cloudopslagabonnement van 60 dagen met 24/7 ononderbroken opname bij (2MP) per camera per maand komt u uit op ongeveer $ 33,00. De prijs van Videoloft voor hetzelfde abonnement is $ 17,79. Wij bieden gereduceerde tarieven voor onze partners.

Er is weinig openbare informatie beschikbaar over de prijs van Verkada. Dit is een abonnement dat om een paar redenen enigszins ongebruikelijk is: 24/7 continue opname terwijl de meeste cloudopslagplannen meestal zijn ingesteld om op te nemen bij beweging; en het is voor 60 dagen opslag. Maar het is nuttig om u een inzicht te geven op dit punt. Bekijk prijsvergelijking van Videoloft

We hebben uitgebreid geschreven over de nadelen van de aanschaf van een gespecialiseerde cloudcamera,

 

Prijzen: analoge/IP-camera verbinden met onafhankelijke cloudopslagproviders

Voordelen van prijzen voor cloudopslag bij een cloudservice:

 • Vaak kunt u ervoor kiezen om bij beweging op te nemen, wat betekent dat u uw cloudopslag veel efficiënter kunt gebruiken, omdat u alleen beelden opneemt wanneer beweging wordt gedetecteerd
 • U kunt vaak het bewakingssysteem gebruiken dat u al bezit
 • U kunt uw beveiligingscamera’s, zelfs oudere systemen, zonder extra kosten upgraden met nieuwe functies
 • U hoeft zich geen zorgen te maken over de kosten van het onderhoud van de opslag, dat doet de cloudprovider voor u

Als u de prijs van uw oplossing voor CCTV-beelden als een factor beschouwt, is het gebruik van een onafhankelijke cloudopslagprovider een goede optie.  Als u al beveiligingscamera’s hebt die compatibel zijn met de service van de cloudprovider, hoeft u ze niet te vervangen. Als u beveiligingscamera’s moet kopen, kunt u dat doen voor een zeer redelijke prijs van een reeks gerenommeerde professionele beveiligingscameramerken. Als u ze op de cloud wilt aansluiten, hebt u alleen een Videoloft-cloudadapter nodig, die u in slechts enkele minuten kunt installeren.

Het geweldige voordeel hier is dat u door ze aan te sluiten op de Cloud Adapter ook meteen uw analoge of IP-camera kunt upgraden met nieuwe functies. Dit betekent dat u kunt beschikken over alles van bewegingsdetectie, live statuscontrole van de camera en videoanalyse. Dit is een belangrijke factor om te overwegen als de prijs belangrijk voor u is, omdat u goedkope beveiligingscamera’s kunt kopen en toch over functies kunt beschikken die u anders een aanzienlijk bedrag zouden kosten. 

Er zijn ook geen operationele kosten voor het onderhoud van de opslag zoals dat bijvoorbeeld het geval is bij uw eigen NVR. Een van de voordelen van cloudopslag is dat al die zorgen en tijd worden overgelaten aan de cloudopslagprovider.

 

Prijsvergelijking voor cloudopslagproviders

De cloudopslagabonnement van Videoloft zijn zeer betaalbaar. Voor 7 dagen opslag ROM met 2MP-resolutie beginnen de prijzen bijvoorbeeld bij $ 5,59 per maand. Ontdek het aanbod van voorbeeldabonnementen voor bedrijven van Videoloft.

De 2MP-prijzen voor 30 dagen van Camcloud lijken te beginnen bij $ 15 per camera, terwijl het soortgelijke abonnement van Videoloft $ 6,49 kost. Videoloft biedt ook korting aan onze partnersVideoloft biedt ook een extra korting wanneer u zich aanmeldt voor 12 maanden vooruitbetaling, waardoor u 2 maanden gratis krijgt. 

U kunt ook zien hoe prijzen van Videoloft prijzen zich verhouden tot Eagle Eye Network, een andere onafhankelijke cloudopslagprovider.

Elk beveiligingssysteem heeft unieke vereisten voor cloudopslag, dus u kunt een gratis offerte krijgen voor de cloudopslag die u nodig hebt.

 

Gratis cloudweergaveoplossing voor analoge en IP-camera’s

Met Videoloft kunt u uw bestaande analoge of IP-camera’s aansluiten op de cloud met een Videoloft-cloudadapter. U kunt uw bestaande analoge of IP-camera’s gebruiken of nieuwe camera’s van betrouwbare merken kopen, want de Videoloft-cloudadapter is compatibel met een breed scala aan camera’s.

Eenmaal verbonden met de cloud kunt u op afstand GRATIS live videobeelden bekijken. Maar video-opslag in de Videoloft-cloud brengt kosten met zich mee, hoewel wij, zoals hierboven genoemd, van mening zijn dat wij de meest concurrerende tarieven hebben. 

U kunt uw abonnement op elk moment upgraden en u kunt naar wens extra functies, zoals videoanalyse, aan uw abonnement toevoegen. 

U kunt eenvoudig onze gratis demo uitproberen op onze website of onze gratis beveiligingscamera-app in de Apple en Android Store downloaden.

 

Gratis cloudopslagabonnement voor beveiligingsprofessionals

Videoloft biedt een cloudadapter met korting aan alle geregistreerde partners. Het enige wat u hoeft te doen is lid worden van ons gratis partnerprogramma. Wij bieden ook een gratis cloudopslagabonnement aan met maximaal 5 camera’s met 7 dagen cloudopslag voor onze partners om het systeem te testen voordat ze het aan hun klanten aanbieden. 

Deelname aan het Videoloft-partnerprogramma levert ook veel andere voordelen op, zoals technische en marketingondersteuning en een beheerportaal om de terugkerende betalingen van uw klanten te beheren. 

Videoloft biedt gratis co-branding op het Videoloft-platform, wat inhoudt dat uw logo en contactgegevens aan uw klanten worden getoond via de Videoloft-app en -webviewer. Als alternatief bieden wij een gratis lichtgewicht huismerk op de CCTV Connect-app,  waar uw app-pictogram, branding en kleuren worden weergegeven. 

Zoals hierboven vermeld, biedt Videoloft betaalbare prijzen en kunnen geregistreerde partners ook profiteren van handelsplannen met korting. 

Videoloft is ook niet beperkt door een beperkte resolutie zoals sommige andere cloudproviders en kan tot (8MP) videobeelden rechtstreeks in de cloud opnemen.

 

Conclusie

Er zijn veel opties beschikbaar voor CCTV-opslag, maar ze zijn niet allemaal gelijk, vooral niet in prijs! 

Hoewel NVR’s/DVR’s en NAS nuttig zijn als basisrecorders, zijn ze niet zonder risico, omdat ze zo kwetsbaar zijn voor fysieke schade. Ze zijn ook vrij duur als u veel camera’s hebt en het kan echt moeilijk zijn om veel camera’s van verschillende locaties te beheren.

U kunt ook kiezen voor een speciale cloudcamera van bepaalde aanbieders, maar dan moet u hun dure nieuwe camera’s aanschaffen. U hebt ook nog extra kosten, omdat u een hoge prijs betaalt voor hun cloudopslag, aangezien u hieraan gebonden bent. 

Ten slotte kunt u kiezen voor een onafhankelijke cloudopslagprovider. Wij geloven echt dat als u de juiste keuze maakt (Videoloft!), u er geen spijt van zult krijgen.  Geïnteresseerd in Videoloft voor uw bedrijf  of  Videoloft voor uw woning? Zoek niet verder, kies uw cloudabonnement en maak uw account aan via aan de slag. Videoloft biedt u veilige externe video-opslag, een gecentraliseerd weergaveplatform op afstand en nog veel meer.

Als u een beveiligingsprofessional bent, vindt u hier meer informatie over ons gratis partnerprogramma voor beveiligingsinstallateurs, integratoren en dealers. 

Videoloft Favicon

Get started with Videoloft

Do you want simple, secure & affordable cloud video surveillance?

Based across North America and the UK, the Videoloft team are experts in securely storing video in the cloud.
Videoloft Favicon

Get started with Videoloft

Do you want simple, secure & affordable cloud video surveillance?