App voor videobewaking van Videoloft in de cloud

Laten we het hebben over Videoloft-beveiliging

Onze eerste prioriteit

Beveiligingsproblemen met traditionele bewakingssystemen

Videobeelden raken vaak verloren

Regelmatig wordt videobewijs gecompromitteerd omdat de recorder wordt gestolen of stuk gaat, of video wordt overschreven omdat er niet genoeg opslagruimte is.

Kwetsbaar voor infiltratie

Voor toegang op afstand tot een CCTV-systeem is doorgaans port-forwarding nodig, wat het systeem kwetsbaar maakt voor infiltratie.

Waarom is Videoloft veiliger?

Extra beveiligingslaag

De Videoloft-cloudadapter voegt een extra beveiligingslaag toe en biedt een software-interface tussen lokale recorders en internet.

Geen uitgaande internetverbinding

De camera’s of recorders communiceren met de cloudadapter via het lokale netwerk en hebben geen uitgaande internetverbinding nodig.

Geen port-forwarding nodig

Met Videoloft is geen port-forwarding of routerconfiguratie nodig. We gebruiken HTTPS met TLS zodat alle video veilig van en naar de Videoloft-cloud gaat.

Onafhankelijk softwareplatform

Alle Videoloft-software draait op de cloudadapter en niet op de camera’s of recorders, wat betekent dat de camerafabrikanten geen toegang hebben tot het Videoloft-cloudplatform.

Beveiligingsschema voor cloudopslag

Gehost in Amazon Web Services (AWS)

Samen met duizenden andere grote merken, wordt de Videoloft cloud gehost in Amazon Web Services (AWS). Videoloft gebruikt momenteel twee AWS-datacenters, één in Noord-Virginia en één in Ierland. Video wordt opgeslagen in het dichtstbijzijnde datacenter bij de locatie van de klant. 

Extra Videoloft-beveiligingsfuncties

Videoversleuteling

Videobestanden worden verzonden via versleutelde TLS-kanalen (HTTPS) en worden in de rust opgeslagen op AWS-servers met 256-bits versleuteling.

Externe beveiligingsvalidatie

Videoloft laat regelmatig externe penetratietesten uitvoeren om de end-to-end beveiligingsprotocollen van het platform te controleren. 

Voortdurende updates

De software voor de Videoloft-cloudadapter wordt regelmatig bijgewerkt en biedt verbeteringen op het gebied van beveiliging en nieuwe functies en functionaliteit. 

Wachtwoordversleuteling

Het Videoloft-accountwachtwoord van de gebruiker wordt at rest opgeslagen in AWS-servers met 256-bits AES-versleuteling en tijdens wachtwoordverificatie wordt het verzonden via versleutelde TLS-kanalen. Wanneer camera’s/recorders worden gekoppeld aan de Videoloft-cloud, worden hun wachtwoorden tijdens de overdracht versleuteld via AES-256. Ze worden vervolgens opgeslagen op de cloudadapter, versleuteld met AES-128 en worden nooit verzonden buiten het lokale netwerk. 

Wie heeft toegang tot mijn video?

Videoloft cloud video surveillance security

Dit is een veelgestelde vraag, en het antwoord is alleen u.

Alleen indien wettelijk vereist of door u verzocht, kan een zeer beperkt aantal van de seniormedewerkers van Videoloft toegang krijgen tot ruwe videobestanden in AWS. Dit gebeurt alleen in extreme omstandigheden, vereist multi-factorverificatie en genereert een verscheidenheid aan alarmen die naar andere Videoloft-medewerkers worden gestuurd.