Top 8 voordelen van videobewakingssystemen in de cloud

Videobewaking in de cloud betekent eenvoudig gezegd dat al uw bewakingsbeelden in de cloud worden opgeslagen en als een service via internet worden geleverd. Tot voor kort werden videobewakingssystemen in de eerste plaats gebruikt als een hulpmiddel voor misdaadpreventie. Tegenwoordig zijn de toepassingen echter veel diverser. Ze omvatten bijvoorbeeld proactieve bewaking, naleving van gezondheids- en veiligheidsprotocollen, bescherming tegen valse claims en fraude en nog veel meer. Naarmate de eisen van de klanten evolueren en veranderen, moet ook de levering van videobewaking veranderen. Lees verder voor meer informatie over waarom overstappen op een videobewakingssysteem in de cloud de beste optie kan zijn voor zowel u als uw klanten.

Voordelen van videobewaking in de cloud voor beveiligingsprofessionals

Cloud is een win-winsituatie voor zowel beveiligingsprofessionals als hun klanten. Laten we beginnen met het uiteenzetten van de voordelen van videobewaking in de cloud voor u als beveiligingsprofessional.  

1. Minder risico op gegevensverlies 

Ten eerste heeft een videobewakingssysteem in de cloud niet de fysieke kwetsbaarheden van recorders doordat videobeelden automatisch in de cloud worden opgeslagen. Met andere woorden: als de recorders beschadigd of defect raken of op een andere manier uitvallen, zijn de videobeelden nog steeds toegankelijk omdat er een back-up van is gemaakt in de cloud.  Sommige cloudproviders bieden ook een extra bron voor lokale opslag. De cloudadapter van Videoloft, een overbruggingsapparaat tussen de CCTV-apparatuur en de cloud, dient bijvoorbeeld als secundaire back-up voor het geval er een probleem is met uw netwerk of internetverbinding.

 

2. Systeemstatuscontrole 

Videobewakingssystemen in de cloud waarschuwen u beter bij problemen met de videofeeds of andere systeemcomponenten. Hoewel dit ook kan worden opgezet met traditionele videobewakingssystemen, is het veel ingewikkelder om dit te doen. Met een cloudsysteem zoals Videoloft met zijn functie voor live camerastatuscontrole, worden zowel u als uw klanten onmiddellijk op de hoogte gesteld als een camera uitvalt, wat helpt om de downtime te verminderen en uiteindelijk de algemene veiligheid te verhogen. Bovendien worden statuscontroles op afstand steeds belangrijker in de Covid-19-wereld, aangezien het moeilijk kan zijn om ter plaatse te komen.

3. Maandelijks terugkerende inkomsten

Een van de belangrijkste voordelen van videobewaking in de cloud voor beveiligingsprofessionals is dat u hiermee een nieuwe stroom van maandelijks terugkerende inkomsten (RMR) aan uw bedrijf kunt toevoegen. Deelnemen aan het partnerprogramma van Videoloft is gratis en komt ook met een gratis huismerkoptie. Behalve maandelijks terugkerende inkomsten kan Videoloft u ook de rompslomp van de maandelijkse abonnementsfacturering uit handen nemen. Met andere woorden, Videoloft kan de terugkerende betalingen van uw klanten beheren en uw commissie betalen bij elke verlenging als dat uw voorkeursmethode is. Videoloft kan u ook handelsprijzen rekenen en u kunt deze doorrekenen aan uw klanten.

4. Ja zeggen tegen klanten die vragen om externe opslag

En niet in de laatste plaats: als uw klanten u om cloudback-up vragen, kunt u hen die aanbieden. De klanten zijn zich bewust geworden van de voordelen van de cloud voor hun beveiligingsbehoeften. Providers van videobewaking in de cloud, zoals Videoloft, bieden een uitgebreide reeks functies zoals videoanalyse die zelfs basis CCTV-systemen in intelligente systemen kunnen omzetten. Met de toenemende vraag naar cloud zal er waarschijnlijk vaker naar gevraagd worden door uw klanten. Daarom, hoe eerder u het aan uw aanbod toevoegt, hoe beter.

Voordelen van videobewaking in de cloud voor uw klanten

Er zijn ook veel voordelen van videobewaking in de cloud voor de eindgebruikers en niet alleen voor de beveiligingsprofessionals. Laten we de meest voorkomende bekijken.

5. Gecentraliseerde toegang op afstand tot alle beelden 

Voor de klanten is het belangrijkste voordeel van videobewaking in de cloud het gemak ervan. Gebruikers kunnen zowel livefeeds als opgenomen videobeelden rechtstreeks vanaf hun smartphone bekijken. Ze hebben 24/7 toegang tot de beelden, vanaf elke locatie en op elk moment. Dit is niet alleen handig voor uw klanten, maar ook geruststellend, omdat zij hun camera’s altijd in de gaten kunnen houden. Naast gemakkelijke toegang tot de beelden van de camera’s, kan videobewaking in de cloud ook gemakkelijk worden afgespeeld. Gebruikers kunnen opgenomen bewegingsgebeurtenissen rechtstreeks vanuit de mobiele app opnieuw afspelen, delen of downloaden. 

6. Realtime waarschuwingen via mobiele app

Met een videobewakingssysteem in de cloud kunnen uw klanten onmiddellijk op de hoogte worden gebracht als er beweging wordt waargenomen op een van hun camera’s. Bovendien kunnen gebruikers met Videoloft ook zones voor bewegingsdetectie instellen, evenals de bewegingsgevoeligheid van de camera’s. Ze kunnen ook een planning instellen voor wanneer camera’s opnemen en wanneer waarschuwingen worden gegeven. De mogelijkheid om hun camera’s op afstand te bedienen via hun smartphone is nog een handige functie voor uw klanten.

7. Flexibiliteit en schaalbaarheid 

Videobewakingssystemen in de cloud zijn flexibeler dan de traditionele beveiligingssystemen. Als uw klant bijvoorbeeld meer opslagruimte nodig heeft, kunt u de opslagtermijn eenvoudig aanpassen. Het enige wat u hoeft te doen, is hun opslagabonnement upgraden (of downgraden), afhankelijk van hun behoeften. Bovendien is voor cloudsystemen geen uitgebreide apparatuur op locatie nodig. Hierdoor zijn ze inherent schaalbaarder en is er geen behoefte aan complexe installaties op locatie.

8. Verbeterde cyberbeveiliging

In tegenstelling tot de gangbare misvatting dat de cloud niet veilig is, is het in feite precies het tegenovergestelde. Ten eerste is voor cloud-videobewakingssystemen geen port forwarding nodig, wat een groot veiligheidsrisico wegneemt. Bovendien is hardware verouderd zodra deze uit een fabriek komt, terwijl cloudproviders de cloudsystemen op afstand voortdurend bijwerken. Verdere veiligheidsmaatregelen zullen afhangen van de cloudprovider. In het geval van Videoloft worden beelden bijvoorbeeld opgeslagen op Amazon Web Services (AWS), een van de grootste cloudproviders ter wereld. Bovendien worden alle video’s opgeslagen met 256-bits versleuteling en verzonden via versleutelde TLS-kanalen (HTTPS). Zowel u als uw klant kunnen er zeker van zijn dat het beeldmateriaal veilig is tijdens de overdracht en bij rust.

De toekomst van videobewaking ligt in de cloud

Met de verhoogde veiligheid, het gebruiksgemak en de toegang op afstand is het begrijpelijk dat videobewakingssystemen in de cloud een beter alternatief zijn dan traditionele systemen. Voeg daarbij de eenvoudige installatie en minimale kosten, en het is geen wonder dat de toekomst van CCTV in de cloud ligt. Met Videoloft overbrugt u de kloof tussen lokale beveiligingssystemen en de cloud met 4K-resolutie. Bent u een beveiligingsprofessional die de cloud wil toevoegen aan de beveiligingssystemen van uw klanten? Meer informatie over ons gratis partnerprogramma voor beveiligingsinstallateurs, integratoren en dealers.

Bent u geïnteresseerd in Videoloft voor uw bedrijf? Zoek niet verder. Videoloft biedt u veilige externe video-opslag, een gecentraliseerd weergaveplatform op afstand en nog veel meer.
Videoloft Favicon

Get started with Videoloft

Do you want simple, secure & affordable cloud video surveillance?

Based across North America and the UK, the Videoloft team are experts in securely storing video in the cloud.
Videoloft Favicon

Get started with Videoloft

Do you want simple, secure & affordable cloud video surveillance?